לחם

לחם עשבי תיבול

אם עוד לא השתכנעתם לגשת למלאכת האפיה הנה לכם מסגולותיהם של מרכיבי הלחם הנפלא הזה שמלבד טעמו הארומטי המענג את החיך ישנן עוד כמה וכמה סיבות בריאותית לגשת למלאכה.
לחם עשבי תיבול
הבזיליקום: בהודו נחשב לצמח קדוש המביא מזל, באיטליה היה נחשב לסמל לאהבה המילה basil באנגלית נגזרה מהמילה מלך ביוונית, כרמז לכבוד הגדול שהמרפאים בימים עברו ייחסו לצמח הארומטי הזה

המרווה: ריחה מתפשט למרחקים עד שאי אפשר להתעלם ממנה. עלי המרווה משמשים לתיבול מאכלי בשר, למאכלי דגים, פסטה ולמילויים. בתרבות הערבית משמש תה המרווה, בצרוף דבש כתרופה נפלאה לבעיות עיכול.

השמיר: סגולותיו הרפואיות עולות על מעלותיו הפיוטיות, הוא נחשב לירק רב פעלים, התורם לחיזוק המערכת החיסונית מחזק עצמות, מאזן לחץ דם, משפר תפקוד הריאות, מפחית את הסיכון ללקות במחלות לב, הפחתת הסיכון לחלות בסרטן, מאט תהליכי הזדקנות, מעשיר את החלב אצל היולדת ועוזר ללידת תינוקות בריאים.
לחם עשבי תיבול. אילוסטרציה. ארכיונועים

החומרים:

500 גרם קמח לבן
30 גרם שמרים, טריים
1 כוס חלב
50 גרם חמאה
2 ביצים
2 גבעולי בזיליקום
גבעולי מרווה
2 גבעולי שמיר
1 כפית מלח
1 כפית סוכר

אופן ההכנה:

מחממים מעט את החלב וממיסים בו את השמרים, מוסיפים את המלח והסוכר ומניחים לעמוד כ-10 דקות.

יוצרים מהקמח כעין גבעה עם גומה בראשה. שופכים בגומה את השמרים המומסים ולשים את העיסה בידיים מקומחות עד ליצירת כדור בצק.

מכסים את הבצק במגבת ומניחים בצד למשך חצי שעה. תולשים את עלי התבלינים מהגבעולים, שוטפים היטב ומניחים על נייר סופג כדי להיפטר מהנוזלים.

מכניסים את עלי התבלינים למעבד מזון וקוצצים אותם דק. טורפים את הביצים, מוסיפים להן את החמאה והתבלינים ומערבבים היטב.

את הבצק שתפח בינתיים מניחים בקערה, מוסיפים את הביצים והתבלינים ולשים את הבצק שנית עד שהוא הופך לרך וגמיש. (בעת הצורך ניתן להוסיף מעט חלב פושר).

מניחים את הבצק בתבנית אפיה מאורכת המתאימה לאפיית לחמים ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות במשך 35 דקות.

המתכון מובא באדיבות האתר האיטלקי – של יעקב (ג’אקומו) פיאלקוב.

About the author

שולה סונגו

Add Comment

Click here to post a comment

דילוג לתוכן