לחם

לחם בריאוש (Brioche) צרפתי

לאפיית לחמניות פריכות: לפני אפיית הלחמניות, מכניסים לתחתית התנור החם תבנית ריקה ולתוכה שופכים כוס מים רותחים
לחם בריאוש (Brioche)  צרפתי
brioche_t180k-n_01.jpg

המצרכים:

25 גרם שמרים טריים
1/2 ליטר חלב
600 גרם קמח לבן (שטיבל)
30 גרם סוכר
20 גרם מלח גס
6 ביצים
350 גרם חמאה חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:

ממיסים את השמרים עם החלב, מוסיפים את הביצים בהדרגה טורפים את התערובת ולאחר מכן מעבירים למיקסר מוסיפים שאת שאר החומרים למעט החמאה.

את החמאה מוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבול הבצק עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

משהים את הבצק למשך לילה שלם במקרר.

לאחר ההשהיה במקרר מתקבל בצק רטוב (לא להיבהל) יוצרים מהבצק כל צורה שרוצים או לחלופין להעביר לתבניות עמידות בחום עד למחצית גובה התבנית, (כיוון שבתפיחה הבצק מכפיל את נפחו) להתפיח כשעה וחצי.

מברישים בחלמון ביצה ומתפיחים עוד כחצי שעה.

אופים בתנור שחומם מראש (180 מעלות) למשך כ-30 דקות עד שהלחמניות מזהיבות. או עד 45 דקות לתבנית מאורכת.

המתכון פורסם בתוכנית הרדיו “לילה חי מאוד” של אמנון פאר, המשודרת ברשת ב’ של קול ישראל, בכל יום חמישי בין 00:00 – 04:00.

About the author

שולה סונגו

Add Comment

Click here to post a comment

דילוג לתוכן