לחם

לחם קינמון – אגס

הקינמון הוא תבלין מוכר וחביב, המשמש אותנו בעיקר במאפים ועוגות. השמנים הארומטיים של הקינמון משמשים לטיפול בכאבים ודכאון, הקינמון ידוע כמקור טוב לחימום הגוף בעת התקררות, מקל על עויתות, עוזר לשחרור גזים בקיבה, מקל על דלקות חניכיים, ומרגיע.
לחם קינמון - אגס
101X133_kinamon_02.jpg

החומרים:(ל:12 מנות)

3 כוסות אגסים חתוכים לקוביות
1/2 כוס מים
1 ורבע + 1 כפית סוכר
1/2 כוס חמאה
25 גרם שמרים
1/2 כוס מים חמים
4 ביצים טרופות קלות
1/2 כוס דבש
2 כפיות מלח
1 כפית תמצית וניל
10-11 כוסות קמח
1 כף קינמון טחון

אופן ההכנה:

1. במחבת, ערבבו את האגסים, מים וחצי כוס סוכר, לא מכוסים למשך כ-10-12 דקות. נקזו את הנוזלים (אך שמרו אותם בצד). הוסיפו מים קרים לנוזלים שנוקזו אם צריך על מנת להשלים כוס אחת והניחו בצד.

2. בקערה, המיסו את השמרים במים חמים. הוסיפו כפית סוכר, הניחו בצד לכ-10 דקות. הוסיפו ביצים, חמאה, דבש, מלח ותמצית, 4 כוסות קמח וכוס הנוזלים ששמרנו מקודם. ערבבו עד לקבלת עיסה חלקה. הוסיפו מספיק קמח כדי ליצור בצק רך.

3. לושו על משטח מקומח כ-6 דקות. הניחו בקערה משומנת. כסו. הניחו במקום חמים והתפיחו עד להכפלת נפח הבצק.

4. חלקו את הבצק ל-3, רדדו כל חלק לריבוע בגודל 35X20 ערבבו את הקינמון ו-3/4 כוס סוכר, פזרו על הבצק כשאתם משאירים שוליים של כ-1.5 ס”מ.

5. גלגלו כל ריבוע, וסגרו אותו בהידוק בקצה. הניחו עם ה”פתח” כלפי מטה על 3 תבניות לחם ארוכות. התפיחו למשך כ-45 דקות.

6. אפו בחום של 180 מעלות למשך כ-20 דקות. כסו בנייר כסף ואפו עוד כ-15 דקות. קררו.

בתיאבון.

טיפים לשימוש בקינמון
(מעבר לאפיה)

להתקררות מלווה בשיעול – הוסיפו אבקת קינמון בנדיבות לכל תה, גם לתה צמחים שתבחרו.

להתקררות מלווה בנזלת – לעסו חתיכה קטנה של קליפת קינמון אבל אפשר גם להסתפק בתה עם קינמון.

לטיפול בבחילות והפרעות עיכול אחרות – להכין חליטת אבקת קינמון וזנגביל.

לטיפול בדלקת שקדים – לערבב מים עם אבקת קינמון ולגרגר .

לשטיפת פה בדלקת חניכיים – להשהות בחלל הפה כ-15 דקות להקלה על חניכיים מודלקות.

המתכון באדיבות האתר ללחמים ועוגות www.cakes-r-us.com

About the author

שולה סונגו

Add Comment

Click here to post a comment

דילוג לתוכן