מאכלי עוף

עוף ברוטב ליים

עוף ברוטב ליים (או לימון); מתכון לארבעה סועדים (או שישה), פשוט להכנה ובונוס בצידו: רוטב משובח.
החומרים:

4 (או 6) מנות של חזה עוף במשקל 100-150 גר’ כל אחת;
מיץ מליים אחד (אחד וחצי);
שלושת רבעי (אחד + קצת) כוס מיץ תפוחים טבעי;
2 (כף אחת) כפיות קורנפלור;
קובייה אחת (אחת וחצי) של אבקת מרק עוף או תיבולית.

אופן ההכנה:

למרוח מחבת במעט מאוד שמן (או ספריי שמן) ולחמם על אש בינונית; להוסיף את חזות העוף ולטגן במשך 8 עד 10 דקות, עד שמתרכך ועשוי היטב;

להוציא מהמחבת ולשמור חם;

לערבב בקערה את מיץ הליים, מיץ התפוחים, קורנפלור ואבקת מרק עוף. להוסיף למחבת, לבשל ולבחוש עד שמתעבה מעט. לצקת על חזה העוף ולהגיש.

ערך תזונתי:

190 קלוריות למנה,
33 גרם פרוטאין,
10% מהתצרוכת היומית של ויטמין C,
6% מתצרוכת הברזל היומית.

בתיאבון ולבריאות!

מתכון הבריאות של מכון וינגייט.

About the author

משה נעים

האיש שנולד עם עיתון ביד. לא משנה עיתון מנייר או באינטרנט. עיתונאי 50 שנה. עורך אתר זה.

Add Comment

Click here to post a comment

דילוג לתוכן