מאכלי עוף

עוף בתפוחים

עוף בטעם שמיימי קל ומהיר הכנה (כ-10 דקות) אבל צריך מעט סבלנות למשך זמן האפיה
עוף בתפוחים
אילוסטרציה

המתכון לגברים הבודדים, או הגרושים, המארחים את הילדים, מתאים גם לארוחה משפחתית, קל וטעים, חגיגי ועסיסי. לא להיבהל, התוצאה הסופית מאד טעימה ולא מכבידה גם לשמרנים.

חומרים:

תבנית אלומיניום
תנור אפיה או טוסטר אובן
1 שקית קוקי (שקית ניילון מיוחדת לאפיה)
4 עד 5 תפוחי עץ מכל זן שהוא
4 כרעיים של עוף עם העור
חרדל אמיתי של תלמה – 6 כפות גדושות
דבש – 3 כפות גדושות
חצי כפית פלפל שחור
רבע כוס יין חצי יבש או יבש (רצוי אדום)

אופן ההכנה:

לשטוף את התפוחים ולחתוך לפרוסות, לפזר חלק מהתפוחים על התבנית, עליהם להניח את כרעי העוף. לדקור את העוף עם סכין (“שפיצית”) בעלת חוד (כדי שהרוטב יחדור).

את שאר התפוחים לפזר בתבנית בין כרעי העוף.

הרוטב:

לערבב החרדל עם הדבש עד לקבלת מרקם אחיד, להוסיף את היין ולבחוש, להוסיף את הפלפל השחור ולערבב בתוך הרוטב.

לצקת חצי מכמות הרוטב על העוף, לשים בתנור בטמפרטורה של 180 מעלות, מדי פעם לבדוק ולצקת עוד מהרוטב.

זמן ההכנה: 10 דקות.
משך האפיה: כשעתיים.
תוספת מתאימה: אורז

About the author

משה נעים

האיש שנולד עם עיתון ביד. לא משנה עיתון מנייר או באינטרנט. עיתונאי 50 שנה. עורך אתר זה.

Add Comment

Click here to post a comment

דילוג לתוכן