ליהי קרויץ | מתכונים מאכלים לחג הפסח

עוגת קצפת ותותים משגעת כשרה לחג פסח

ליהי לולו קרויץ, בלוגרית אפייה ובישול ערוץ ביוטיוב מטבח בקלי-קלות, עושה זאת שוב; תראו מה ניתן לאפות מקמח מצה דק; עוגת קצפת ותותים כשרה לחג פסח, המכילה אבקת-אפיה המתאימה כקינוח לחג הפסח, קמח החיטה, מוחלף בקמח מצה וקמח תפוחי אדמה בין שכבות של קצפת עשירה ותותים מרענני חיך. עליהם תוכלו לקרוא כאן.

נפתח ב”רכילות”, מקור המילה; ‘תות’ ככל הנראה, מן השפה ה-פרסית, התות הקדום שגודל ב-פרס, כונה; Toot Farangi. למילה גם הגייה דומה בערבית: תּוּתּ וארמית: תּוּתָא. המילה תות, מופיעה גם בתלמוד (תלמוד בבלי, מסכת שבת, דף סז, עמוד ב; תוספתא, מסכת תרומות, פרק ד, סימן ה). מקור השם באנגלית (Strawberry) איננו ודאי, אך ייתכן שהוא מגיע מהזרעים החיצוניים דמויי-הקש שמכסים את הפרי.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

הינה כל הסיבות התזונתיות לממה תות הוא מאכל טוב טעים ומזין ואם כבר לרגל החג קצת נשתולל ונוסיף גם קצפת. הירק תות השדה מהווה מקור טוב לוויטמין C, לוויטמין A ולוויטמינים מקבוצת B. הוא עשיר באשלגן, ברזל וסידן ודל בקלוריות: 26 קלוריות ל-100 גרם תות-שדה.על פי ויקיפדיה, זני תות השדה בישראל מוצאם מקליפורניה. בישראל תות השדה, גדל בחורף.

עד שנות השישים, גדל התות בשדה פתוח והניב בחודש מרץ. היום מגדלים אותו גם מתחת למעטה פלסטי מוגן מגשם, קור, ברד ורוח. התנובה מחודש דצמבר עד חודש יוני. בארץ, טופחו ומטופחים זנים, כגון; מלאך, תמר, אורלי, יובל, חירות, ברק, רותמי, שקד – רובם על ידי מכון וולקני ומיעוטם על ידי חברות מסחריות.

עוגת קצפת ותותים משגעת כשרה לחג פסח | צילום: מטבח בקלי-קלות | ליהי לולו קרויץ
עוגת קצפת ותותים משגעת כשרה לחג פסח | צילום: מטבח בקלי-קלות | ליהי לולו קרויץ

עוגת קצפת ותותים כשרה לחג פסח, מכילה אבקת-אפיה היא מתאימה כקינוח לפסח, קמח החיטה, מוחלף בקמח מצה וקמח תפוחי אדמה בין שכבות של קצפת עשירה ותותים מרענני חיך.

█ המצרכים לטורט;

  • תבנית 26 ס”מ משומנת.
  • 1 כוס סוכר.
  • 1 שקית סוכר ונילין.
  • 6 ביצים גדולות מופרדות.
  • 1 כוס קמח מצה דק לעוגה.
  • 3 כפות קמח תפוחי -אדמה.
  • 3 כפות שמן,
  • 1 שקית אבקת-אפיה.

מצרכים לסירופ;

  • 1/2 כוס סוכר.
  • 1 שקית סוכר ונילין,
  • 1.5 כוסות מים

לערבב ביחד את כל חומרי הסירופ, אין צורך לבשל באש, יכול להיות שלא יהיה צורך בכל כמות הסירופ להרטבת העוגה.

מצרכים לקרם;

  • 3 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה.
  • 6 כפיות סוכר.
  • 1/2 שקית אבקת אינסטנט פודינג וניל.
  • להקציף ביחד את כל חומרי הקרם לקציפה יציבה.
  • 1 קופסה ג’לי תות -לפי הכנה לפי הוראות היצרן לציפוי התותים.
█ אופן הכנת הטורט;

להכניס למיקסר את החלבונים ולהתחיל להקציף כאשר החלבונים מלבינים להתחיל להקציף לקצף יציב להוסיף את הסוכר בהדרגה , כאשר הקצף יציב להוסיף את החלמונים ולהקציף עוד כדקה.

להנמיך את המהירות לבינונית ולזלף את השמן.

להוריד מהמיקסר ולערבב בעטיפה את קמח המצה , קמח תפוחי- האדמה ואבקת האפייה.

לשפוך את הבלילה לתבנית. ליישר, לאפות בחום בינוני כ-30-40 דקות עד אשר העוגה קפיצית למגע ולקרר.

█ הרכבת הטורט;

כאשר העוגה התקררה לחצות אותה לשניים, להניח חלק אחד על צלחת הגשה, להרטיב עם הסירופ, למרוח חצי מכמות הקרם ולפזר על הקרם את קוביות התותים. להניח על את החצי השני של העוגה.

להרטיב בסירופ ולמרוח את יתרת הקרם להשאיר מסביב שוליים של כ-1 ס”מ לא מרוחים. בשוליים הלא מרוחים מסדרים תותים צמודים אחד לשני וממשיכים למלא את האמצע בתותים מסודרים יפה. מכניסים את העוגה למקפיא לכחצי שעה.

מכינים את הג’לי ומזגגים את התותים בג’לי בעזרת מברשת או בעזרת כף.

למחרת אפילו העוגה משתבחת יותר בטעמה.

חג שמח לכולם.

דילוג לתוכן