Site icon זכרון יעקב | zichron-yaakov פורטל החדשות של זכרון יעקב והסביבה

עוף בחרדל וכרישה

ציפוי החרדל שומר על העוף מלהתייבש הגזר והכרישה מעניקים לו צבע מיוחד
עוף בחרדל וכרישה
Chicken Mustard & Leeks_140k-n_02.jpg

החרדל הוא תבלין נפוץ בעל שימוש נרחב,הזרעים משמשים לתוספת טעם בהכנת החרדל למאכל. הם משמשים גם כתבלין בהכנת חמוצים. עלי החרדל השחור מזינים מאד, משתמשים בהם מבושלים או כתוספת לסלטים. שימוש נרחב לו גם ברפואת הצמחים העממית כממריץ חיצוני. כשמורחים את גרגירי החרדל על העור הם מרפאים כאבי שרירים. גרגירי חרדל טובים גם במצבים של חום גבוה, התקררויות ושפעת.

המצרכים:

4 נתחי חזה עוף נקיים משומן או כרעי עוף
4 כפיות חרדל גרגרים
2 כרישות נקיות וחתוכות לחתיכות באורך ב6 ס”מ
2 גזרים קלופים וחתוכים לשבבים באורך כ 6 ס”מ
4 כפיות תימין
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

לחמם תנור ל C°200 להכין ארבע יריעות ניר אפיה או נייר אלומיניום בגודל המספיק לעטוף נתח חזה עוף אחד.

להניח על כל יריעה במרכזה חזה עוף אחד ולמרוח כל אחד בחרדל, לחלק את הגזר, הכרישה והתימין באופן שווה בין נתחי העוף, לתבל במלח ופלפל, לסגור כל יריעה היטב ולהניח בתבנית על נייר אפיה.

יש לאפות 10 עד 12 דקות או עד שנייר האריזה התנפח, לפתוח את הנייר ולבדוק שהעוף לא ורוד מבפנים, להעביר כל נתח לצלחת אישית ולהגיש בתוך נייר הכסף.

בתיאבון

Exit mobile version