לחם

לחמניות בטטה ודבש

הבטטה מכילה ויטמינים רבים: A וC, חומצה פולית, ברזל וסידן, וסיבים תזונתיים, היא מכילה גם כמות גדולה של קרוטנואידים (נוגדי חמצון המעניקים לה את הגוון הכתום.
לחמניות בטטה ודבש

הפקעות משמשות להכנת תחליפי-הורמונים לנשים בגיל המעבר, כמו גם נוגדי עוויתות. תכונות הריפוי מצויות בכל מגוון זני הבטטה. תמצית חמה(*), עשויה להקל על בחילות הבוקר אצל נשים הרות ותופעות גיל המעבר

המצרכים:

2 בטטות גדולות קלופות
1 ק”ג קמח
2 שקיות שמרים יבשים
5 כפיות מלח
1/2 כוס סוכר
1 כוס דבש
200 גרם חמאה ללא מלח מומסת
300 גרם אגוזי מלך טחונים גס

אופן ההכנה:

מבשלים את הבטטות במים במשך 25 דקות עד הן מתרככות, מסננים ומועכים למחית. מצננים בטמפרטורת החדר.

בקערה גדולה מערבבים את הקמח, השמרים והמלח, מוסיפים את מחית הבטטות, הסוכר, מחצית מכמות הדבש ומחצית מכמות החמאה. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה ודביקה.

מכסים במגבת לחה ומניחים להתפחה עד שהתערובת מכפילה את נפחה.

מערבבים בקערה את שארית החמאה והדבש, בקערה נפרדת שמים את האגוזים הטחונים, מקמחים משטח עבודה ואת כפות הידיים, לוקחים חופן מהתערובת ומגלגלים לכדור, טובלים היטב בקערת הדבש Uהחמאה ולאחר מכן מגלגלים באגוזים.

מניחים את הכדורים בתבנית משומנת, מניחים להתפחה במשך כ – 20 דקות, אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני ( 190 מעלות צלזיוס) במשך כ – 25 דקות עד שהלחמניות מזהיבות.

תמצית חמה:

הניחי 200 גרם בטטה קצוצה בסיר אמייל או זכוכית (לא ממתכת), כסי במים והרתיחי. הנמיכי את האש והמשיכי להרתיח בין-20 ל-30 דקות. סנני ואחסני במקרר.
יש לשתות ספל אחד, פעמיים ביום.

המידע והטיפ הובאו מתוך אתר גאמנון

About the author

שולה סונגו

Add Comment

Click here to post a comment

דילוג לתוכן