לחם

לחם בולגרי – pitka

לחם ה– pitka, משמש במהלך השנה במסיבות וארועים, ובמיוחד בתקופת החגים, קיימות שתי גרסאות של ה- pitka, האחת נאפית בתבנית גדולה ” banitsa” בעוד השנייה היא שומנית יותר קטנה ומטוגנת.
לחם בולגרי – pitka
לחם ה– pitka, משמש במהלך השנה במסיבות וארועים, ובמיוחד בחגים

הגרסה המטוגנת מאוד טעימה, המתכון הזה טוב כאשר יש הרבה אורחים, להגיש עם דבש או שוקולד מומס או אבקת סוכר לטבול אותו. לחלופין אפשר להגיש אותו עם גבינה או מאכלי בשר ברוטב.

כל המצרכים חייבים להיות בטמפרטורת החדר

המצרכים:
(לגירסה האפויה)

1 כוס חלב חם
1/2 קוביה שמרים
1 כפית סודה לשתיה
2 ביצים
1 חלבון ביצה
2 כפות גדושות שמן
1 ק”ג קמח
50 גרם חמאה מומסת או רכה

אופן ההכנה:

להמיס את השמרים בכוס החלב לערבב את כל המצרכים למעט החמאה וחלבון הביצה וללוש עד לקבלת עיסה רכה. להניח לתפיחה במשך שעתיים או עד שיגיע לגובהה הקערה.

לאחר שעתיים יש ללוש שוב את הבצק ולחלק אותו לשלושה כדורים שווים. כל כדור בצק יש לשטח לעובי של כ-1 סנטימטר, למרוח עליו את החמאה.

לגלגל שוב את כל הכדורים יחד לעיסה אחת ולפרוס שוב ל-16 חתיכות שוות כמו שפורסים עוגה. כל יחידה יש לגלגל לכדור ולהניח אותם אחד ליד השני בתבנית אפיה עגולה משומנת ומקומחת.

לתת ללחם לתפוח בתוך התבנית עד שהוא יגיע לקצה תבנית האפייה בגובה. לאחר ההתפחה למרוח את הלחם בחלבון הביצה ולהכניס לתנור שחומם מראש למשך כ-40 דקות או עד שהלחם משחים מעט.

להגיש פושר.

המצרכים:
(לגירסה המטוגנת)

1 ק”ג קמח
1 גביע יוגורט
2 ביצים
1 כף סוכר
1 כף מלח
1 כף אבקת אפייה

אופן ההכנה:

לשים בקערה כ-600 גרם קמח, לערבב את אבקת האפייה ביוגורט ולבחוש היטב, להוסיף את היוגורט, המלח, הסוכר והביצים לקמח ולבחוש היטב, להוסיף בהדרגה את יתרת הקמח וללוש את הבצק היטב.

לחלק את הבצק לשניים ולתת לו לתפוח כ-30 דקות. באמצעות מערוך לשטח את הבצק עד לעובי של 1-2 ס”מ ולפזר קמח מעל.

בעזרת סכין או כוס לחתוך לרצועות או לקרוץ עיגולים. לטגן במחבת בשמן עמוק וחם מאוד, מכל צד כ-3 דקות או עד שהבצק משחים.

לקרר ולהגיש.

About the author

שולה סונגו

Add Comment

Click here to post a comment

דילוג לתוכן