לחם

לחם אינג’רה

ה”לחם” המסורתי ההמקובל ביותר באתיופיה הוא “אינג’רה” -מעין פיתה שטוחה דקה וחמצמצה, העשויה מקמח גרגרי
לחם אינג’רה
Injera_180X134k-n_13-2-06_01.jpg

זרעים של תבואה קטנים הגדלים באתיופיה, בשל חוסר תנאי אקלים מתאימים אין אפשרות לגדל את ה”טיף” בישראל ולכן מייבאים אותם מאתיופיה.

נהוג לאכול את ה”אינג’רה” בלווי רטבים רבים ושונים של בשר, ירקות, ועוד. ובעיקר בצירוף רוטב הנקרא “ווט” המועשר בתבלינים וידוע בחריפותו את ה”אינג’רה” בלווית ה”ווט” נהוג לאכול בידים.

המצרכים:

1 קילו קמח לבן של אוסם
80 עד 100 גרם שמרים

אופן ההכנה:

שפוך את השמרים לתוך 1/2 כוס מים פושרים. תן לשמרים לתפוח.

הוסף מים (פושרים בלבד) לקמח בקערה גדולה, כל פעם ספל אחד וערבב עד שהתערובת היא בטקסטורה המתאימה, כלומר; לא יותר מדי נוזלית ולא יותר מדי עבה.

הוסף את תערובת השמרים לעיסה, ערבב עד שהיא חלקה וכסה. שמור במקום חמים מכוסה עם מגבת ומכסה.

חכה 6 עד 7 שעות או כל הלילה.

טגן במחבת טפלון חם על אש חמה עד שהתחתית מוכנה והחלק העליון רך וספוגי.

About the author

שולה סונגו

Add Comment

Click here to post a comment

דילוג לתוכן