מאכלי עוף

ספיישל ט”ו בשבט: עוף בפירות

הגולש חובב עופות על הצלחת ועם הפירות חגיגת הט”ו בשבט מושלמת
ב”ה.

למרוח חלקי עוף במלח, פלפל, אבקת שום וצ’ילי. לטגן בשמן עד שמזהיב. להוציא ולשים בתבנית גדולה המתאימה להכנס לתנור. לטגן בשמן שנותר כף סוכר חום, לערבב.

להוסיף 3 בצלים גדולים, חתוכים לאורך, ולטגן תוך כדי ערבוב לפעמים.

לשים מסביב לעוף ובין החלקים: חתכים מ-4 תפוחי עץ ו-2 אגסים, 1/4 ק”ג תמרים, 100 גר’ אגוזים ו-50 גר’ צימוקים. כשהבצלים השחימו, לפזר אותם מעל הכל.

לשים בצנצנת 3/4 כוס מים רותחים, 1 כפית קפה נמס, 2 כפות סויה, 2 כפות סוכר חום, 1 כף שמן, 1 כף חומץ בלסמי, 1 כף שום כתוש, 1/3 כוס קטשופ חריף. לשפוך מעל העוף ולכסות את הכל בנייר כסף.

להכניס לתנור ולאפות כשעה בחום בינוני פלוס. להוריד את הכיסוי ולאפות עד שהעוף זהוב ואתם לא יכולים לעמוד בריח הנפלא היוצא ממנו.

להגיש עם אורז לבן.

יצא טעים מאוד, אם כי העוף יצא קצת יבש (אנחנו השארנו אותו על האש כ-3 שעות), נראה לנו שצריך להשאיר כשעתיים, ואולי טיפ-טיפה יותר.

נ.ב. מצטער שכתבתי קצת באיחור, הייתי בטורונטו-קנדה בשבוע שעבר (שוב עבודה).

הגולש שרוליק, מוסיף מתכון משלו:

הקדמת אותי… הנה עוד מכון אחד, שאמנם עוד לא ניסינו, אבל אשתי, מתכוונת להכין לסעודת ערב שבת (ערב ט”ו בשבט): בל”נ אדווח לכם, איך יצא.

טג’ין עוף עם פירות יבשים בדבש
(נלקח מהאתר של מכוורות יד-מרדכי)

חומרים:

6 רבעי עוף טרי
50 גרם מרגרינה
4 כפות שמן
3 בצלים פרוסים דק
200 גרם שזיפים מיובשים
200 גרם משמשים מיובשים
100 גרם צימוקים בהירים
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1 כפית קינמון
2 כפות דבש
מיץ מחצי לימון
כוס ורבע יין לבן יבש
חצי כוס מים

לעיטור:
100 גרם שקדים מולבנים, מטוגנים.

אופן ההכנה:
ממיסים בסיר כבד את המרגרינה והשמן, מטגנים את רבעי העוף משני הצדדים עד שיזהיבו ומוציאים.

מוסיפים לסיר את הבצלים ומטגנים עד שיזהיבו, מחזירים את העוף לסיר, מסדרים סביבו את הפירות היבשים ומתבלים במלח, פלפל וקינמון.

מוסיפים את הדבש ומיץ הלימון, מוסיפים את היין והמים ומביאים לרתיחה.

מבשלים על אש נמוכה שעתיים – שלוש, עד שהרוטב מסמיך, מגישים חם, בעיטור שקדים מטוגנים.

בתיאבון וט”ו בשבט שמח על כולנו.

מובא באדיבות מתוך אתר רוטר

About the author

משה נעים

האיש שנולד עם עיתון ביד. לא משנה עיתון מנייר או באינטרנט. עיתונאי 50 שנה. עורך אתר זה.

Add Comment

Click here to post a comment

דילוג לתוכן